30% På Allt
Total utförsäljning - butiken upphör
29kr frakt, än hur mycket du beställer
På grund av högt tryck i utförsäljningen och brist på personal tar leverans och kundtjänst lite längre tid. Hoppas ni har överseende med detta.

Flugbindning

Tillfälligt slut
Garn

Shrimp wool

Semperfli
58-06-00
29,00 kr
En rosa räk färgad ull som självklart passar perfekt till alla räkmönster.
Tillfälligt slut
Syntethår

Predator Fibres

Semperfli
58-11-XX
64,00 kr
Predator fibre en mjuk och följsamt syntet fiber perfekt till baitfish och predator flugor, vi har en massa färger i lager och bygger ständigt upp sortimentet.
Produkten tillgänglig i annan variant
Bindtråd

Semperfli Nano Silk 18/0

Semperfli
58-12-XX
52,00 kr
Trådarnas tråd nano silk 18/0 perfekt för klassiska flugor, våtflugor, torrflugor och streamers en oerhört stark tråd trots att den är så tunn. Tråden lägger sig platt på kroken och bygger väldigt lite.
Tillgänglig
Bindtråd

Semperfli Nano Silk 12/0

Semperfli
58-13-XX
49,00 kr
Trådarnas tråd nano silk 12/0 perfekt för nästan allt hjorthårsflugor streamers, våt som torrt ja allt.
Tillfälligt slut
Bindtråd

Semperfli Spyder Thread 18/0

Semperfli
58-16-XX
28,00 kr
En otroligt tunn och fin tråd från Semperfli som är lite elastisk. Perfekt på flugor då du vill att färgen på träden ska bygga kroppen. Tråden är rund och lägger sig inte platt på kroken.
Tillgänglig
Floss

Pure Silk

Semperfli
58-42-XX
42,00 kr
Ett silke framtaget av Semperfli tillsammans med silk specialister i England, färgerna kommer från Edmund och Lee's bok shades of silk. Klassiska färger till alla flugmönster där kroppen skall vara av silke.
Tillfälligt slut
Foil & Flashback

Hi Float Fibres

Semperfli
58-51-XX
33,00 kr
High float fibres används med fördel på alla mönster som skall flyta dvs torrflugor, perfekt som imitation på vingar om man borstar ut fibrerna som tex till Klinkhammer. Mer information på Engelska i beskrivningen.
Tillgänglig
Gummiben

Rubber legs

-
58-78-XX
39,00 kr
90st gummiben per förpackning, används till en rad olika mönster för att öka möjligheterna till hugg.
Tillgänglig
Bindtråd

UNI-Thread 6/0

UNI products
59-02-XX
33,00 kr
Precis som UNI-Thread 3/0 och 8/0 så ligger även denna 6/0:a platt på kroken viket gör den mycket lätt att jobba med. Finns i flera olika färger.
Tillgänglig
Bindtråd

UNI-Thread 8/0

UNI products
59-03-XX
33,00 kr
8/0 UNI-Thread är gjord av lätt tvinnade trådar vilket gör att den lägger sig platt på kroken. Rekomenderas av flera välkända flugbindare.
Tillfälligt slut
Bindtråd

Textreme Standard 8/0

Textreme
61-13-XX
28,00 kr
Textremes bindtråd i stl 8/0 (72 den) är en tunn, smidig och stark bindtråd. Finns i en mängd färger, lämpliga både till imitations- och attraktorflugor.
Tillfälligt slut
Bindtråd

Veevus 12/0

Veevus
61-32-XX
25,00 kr
En av världens tunnaste och starkaste Ej-GSP trådar på marknaden.
Produkten tillgänglig i annan variant
Bindtråd

Veevus 6/0

Veevus
61-35-XX
25,00 kr
En av världens tunnaste och starkaste Ej-GSP trådar på marknaden.
Tillgänglig
Floss

Veevus Stomach Thread

Veevus
61-36-XX
28,00 kr
Veevus Stomach Thread är en korrsning mellan floss och bindtråd. Den kan användas som tag, but, hot-spot, stjärt, vinge, kropp eller huvud. Lätt att dela på om du vill ha den tunnare.
Produkten tillgänglig i annan variant
Tinsel

Veevus Iridescent

Veevus
61-37-XX
36,00 kr
Veevus Iridescent är en ny spännande produkt från Veevus som liknar tvinnat flash men är betydligt starkare. Testa den som kropp på några nymfer, ribbing på en streamer eller varför inte butt på en laxfluga.
Tillgänglig
Garn

Veevus Body Quill

Veevus
61-38-XX
30,00 kr
Veevus Body Quill är en syntettråd som är framtagen för nymfer men fungerar lika bra som ribbing eller butt på laxflugor.
Produkten tillgänglig i annan variant
Tinsel

Veevus Holographic Tinsel

Veevus
61-41-XX
30,00 kr
Starkare än de flesta andra modeller på tinsel. Tappar inte färgen eller delarsig när den stretchas. Veevus holographic Tinsel kommer i 3 olika storlekar och 18 färger.
Tillgänglig
Tinsel

Veevus French Tinsel (oval)

Veevus
61-44-XX
65,00 kr
Veevus French Tinsel skilljer sig från sina konkurenter då den är både starkare och delar sig inte när man drar åt den. Passar till laxflugor, streamers mm…
Tillgänglig
Flash

FSE Flash - Krystal

-
63-01-XX
12,00 kr
1st påse med flash, består av ca 150 strån som vardera är ca 30cm långt.
Tillgänglig
Flash

FSE Flash - Holographic

-
63-02-XX
12,00 kr
Lite mindre påse med flash, perfekt för den som vill kunna skaffa sig ett brett urval av färger utan att behöva spendera en förmögenhet.
Tillgänglig
Flash

FSE Flash - Flat

-
63-03-XX
12,00 kr
1st påse med flash, består av ca 150 strån som vardera är ca 30cm långt och 0.33mm brett.
Tillgänglig
Flash

Flash mix

-
63-11-00
12,00 kr
Tillgänglig
Flash

FSE Flash - Glow

-
63-12-00
29,00 kr
Självlysande krystal flash, perfekt till flugor som planeras fiskas i skymning eller mörker. Passar lika bra i gäddflugor som till lax eller varför inte regnbåge.
Tillgänglig
Flash

FSE Flash - Green/Red

-
63-13-00
12,00 kr
1st påse med flash, består av ca 150 strån som vardera är ca 30cm långt.
Tillgänglig
Flash

Wing'n Flash

-
63-21-XX
35,00 kr
Ett mycket tunt flash som används till alla sorters flugor. Påminner om liknande flash men är starkare och mjukare än dessa och hindrar inte vingens rörelse i vattnet som andra material gör.
Tillgänglig
Flash

Bauer´s Pike Flash

Textreme
63-25-XX
65,00 kr
Niklaus Bauer egendesignade flash framtaget för gäddflugbindning (Bauers Pike Flash). Lite längre än vanligt flash och med den där rätta styvheten för att binda snygga flugor.
Tillfälligt slut
Braid

Electra Met. Hologram Braid

-
63-27-XX
59,00 kr
Ett flätat tinselmaterial som användas till alla sorters flugor, som kropp, butt eller ryggsköld. Otroligt lättarbetat material med mycket fin lyster, bygger jämnt på kroppen och är lätt att täcka fusk med. Mycket populärt till lax och havsöringsflugor.
Tillfälligt slut
Flash

Flashabou Mirage

-
63-29-XX
72,00 kr
Illusionsglittret No: 1, ett material med obegränsade användningsområden. Materialet återspeglar färgerna som den ligger på. Vill du ha ut det yttersta av din fluga genom återspegling av ljus och färger då ska du binda med detta material.
Tillgänglig
Flash

Flashabou Magnum

-
63-30-XX
89,00 kr
En ny fin och stark Flashabou från Hedron. Den är dubbelt så lång som annan flash och dessutom dubbelt så bred. Den är också dubbelt så stark mot vanlig flash och därför alldeles suverän till gäddflugor, som utsätts för ganska omild behandling av gäddans tandgarnityr.
Visar 1-72 av 371 objekt

Målet med flugbindning har alltid varit att imitera någon form av föda som fisken äter. Allt från mycket små insekter till stora betesfiskar, helt beroende på vilken fisk man fiskar och vilken situation det är. På senare år har det även börja bindas mer och mer flugor som inte imiterar något fisken äter utan som bara ska väcka nyfikenhet eller irritation hos fisken och på så sätt få den att hugga. Fisken har inga händer som vi utan måste använda munnen för att utforska saker och sitter då det en krok i föremålet såå fastnar oftast fisken där. Är man ny och vill börja med flugbindning rekommenderar vi att titta på fiskeflugor som redan finns för att få inspiration.

 

VERKTYG OCH MATERIAL FÖR FLUGBINDNING

Det finns flertalet verktyg som är speciellt framtagna för flugbindning och används vid olika situationer, men det finns också flugbindningsverktyg som kan tas direkt från hemmet. De absolut viktigaste verktygen man behöver för att komma igång med flugbindning är bindstäd, trådhållare, sax, hackeltång och dubbingnål. Andra verktyg som man absolut ska fundera på att investera i är whip finish, lim, trådträare och hairstacker. Sedan finns det verktyg som är specifika för den flugtyp man har tänkt att binda såsom tubnål för tubflugor eller dubbingspinner för dubbade flugor.

Om man tycker det finns många verktyg så är det inget gentemot vad det finns flugbindningsmaterial. Som material kan man använda nästa vad som helst, men de brukar delas in i naturliga och syntetiska. Där naturliga material är allt som kommer från djur och syntetiska är konstgjorda material. För i tiden var det uteslutande naturliga material (hår & fjädrar)som användes men nu används mer och mer syntetiska material. Anledningarna till att mängden syntetiska material på marknaden växer är många och några är t.ex. att flertalet av de fjädrar som tidigare används kommer från fåglar som nu är fridlysta, syntetiskt material har oftast en längre hållbarhet, kan tillverkas i alla längder och färger som önskas.

Det kanske viktigaste inom material till flugbindning är krok och bindtråd. Kroken är grunden i all flugbindning och det är därför viktig att man väljer utefter vilken fluga som ska bindas. Bindtråden används för att sätta fast (binda fast) material till kroken. Även här finns det mängder av olika alternativ i såväl krokar som bindtråd men en grundregel för att välja rätt flugbindningskrok och bindtråd är att använda starkare bindtråd och större krok desto större fluga som ska bindas.

Andra material som är värda att nännas är guldhuvuden/conheads som ger flugan både ett huvud men också förtyngning, epoxyögon ger flugan fiskliknande ögon.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen.
Genom att använda denna hemsida antas du vara okej med det. Läs mer