Flugbindning

Tillgänglig
Beads

Highviz Beads

-
58-80-XX
28,00 kr
50 st plastpärlor perfekt till alla articulated flugmönster.
Tillgänglig
39,00 kr
Indian Crow används mest till klassiska laxflugor men eftersom fågeln är utrotningshotad så använder man detta substitut istället.
Tillgänglig
Hönshackel

Bugger Pack

Whiting
66-64-XX
399,00 kr
Whiting Bugger pack, fjädrar med naturlig tapering som gör det möjligt att lägga kroppshacklet tät mot varandra på själv stora flugor utan att få för långa fiber. Passar perfekt till Wolly bugger, streamers och även hackel på större laxflugor.
Tillgänglig
Epoxyögon

Epoxyeyes, Glow

-
73-00-XX
25,00 kr
Superläckra självlysande epoxyögon. Ladda upp med en ficklampa eller UV-lampa. 1-packet = 20st ögon.
Tillgänglig
Övrigt Hår

Inferno Boar Bristles

Semperfli
58-02-XX
45,00 kr
Borst av vildsvin perfekt till räkor eller mönster då man vill ha tunna men starka fibrer som sticker ut från flugan.
Tillgänglig
Garn

Shrimp wool

Semperfli
58-06-00
29,00 kr
En rosa räk färgad ull som självklart passar perfekt till alla räkmönster.
Tillgänglig
Syntethår

Predator Fibres

Semperfli
58-11-XX
64,00 kr
Predator fibre en mjuk och följsamt syntet fiber perfekt till baitfish och predator flugor, vi har en massa färger i lager och bygger ständigt upp sortimentet.
Tillgänglig
Bindtråd

Semperfli Nano Silk 18/0

Semperfli
58-12-XX
52,00 kr
Trådarnas tråd nano silk 18/0 perfekt för klassiska flugor, våtflugor, torrflugor och streamers en oerhört stark tråd trots att den är så tunn. Tråden lägger sig platt på kroken och bygger väldigt lite.
Tillgänglig
Floss

Pure Silk

Semperfli
58-42-XX
42,00 kr
Ett silke framtaget av Semperfli tillsammans med silk specialister i England, färgerna kommer från Edmund och Lee's bok shades of silk. Klassiska färger till alla flugmönster där kroppen skall vara av silke.
Tillgänglig
Wire

Wire (Semperfli)

Semperfli
58-66-XX
26,00 kr
Wire från Semperfli i flra snygga färger och två storlekar. En 0,1mm som används till alla våt och torrflugor. Samt en 0,2mm wire tråd som med fördel används till alla streamer damsel mönster där man vill ha en tydlig rib på kroppen.
Tillgänglig
Gummiben

Rubber legs

-
58-78-XX
39,00 kr
90st gummiben per förpackning, används till en rad olika mönster för att öka möjligheterna till hugg.
Tillgänglig
Beads

Magic 3D beads

-
58-81-XX
28,00 kr
6mm pärlor med en skimrande effekt perfekt till alla artikulerande mönster tex. Varje påse innehåller 25st pärlor i olika färger.
Tillgänglig
Flash

FSE Flash - Krystal

-
63-01-XX
12,00 kr
1st påse med flash, består av ca 150 strån som vardera är ca 30cm långt.
Tillgänglig
Marabou

Marabou Stung

Wapsi
64-01-XX
35,00 kr
Marabou Strung = långa fibrer med mjuk stamm. Det mest använda materialet för streamers och put n´take flugor. Kan användas som stjärt, vinge eller hackel. Finns i mängder av färger och har blivit populära även på lax- och kustflugor. Kolla in våra nya Hint of-färger. Grymt spännande till imitationsfisket.
Tillgänglig
Struts

Strutsplym

Wapsi
64-10-XX
79,00 kr
Strutsherl är ett material som har många användningsområden, butt på laxflugor, kropp på puppor, vingar på gäddflugor mm. Ett mycket populärt material tack vare dess mångsidighet. Används mycket till kroppar på puppor som tex. Sälhårspuppan. Hel plym.
Tillgänglig
Kalkon

Kalkon, Vingpenna

-
64-46-XX
49,00 kr
Kalkon vingpennor. Används till klassiska laxflugor och imitationer. Lite längre fibrer än på gåsfjädrar och anka.
Tillgänglig
Hjort & Älg

Hjortsvans (Bucktail)

Wapsi
65-01-XX
89,00 kr
Bucktail, ett mycket allsidigt material som används i alla sorters flugtyper. Bra till undervingar på gäddflugor, rundbundet på laxtuber och kustflugor. Säljs i hela svansar som räcker till massor med flugor.
Tillgänglig
Syntetdubbing

FSE Angeldub

-
69-01-XX
19,00 kr
Glittrig dubbing i lite mindre påsar men till ett väldigt bra pris!
Tillgänglig
Shanks

Fish Skull Articulated Shank

-
75-91-XX
79,00 kr
En smidig shank både för dina tvådelade streamers där du bara vill ha en krok eller för intruderflugor till lax och havsöring.
Tillgänglig
Ögon

Shrimp Legs

A.Jensen
88-42-00
39,00 kr
Tillgänglig
Bindtråd

Semperfli Nano Silk 12/0

Semperfli
58-13-XX
49,00 kr
Trådarnas tråd nano silk 12/0 perfekt för nästan allt hjorthårsflugor streamers, våt som torrt ja allt.
Tillgänglig
Floss

Floss (Semperfli)

Semperfli
58-75-XX
20,00 kr
Ett fint matt floss från Semperfli passar alla flugor som kan tänkas behöva en floss kropp.
Tillgänglig
Flash

FSE Flash - Holographic

-
63-02-XX
12,00 kr
Lite mindre påse med flash, perfekt för den som vill kunna skaffa sig ett brett urval av färger utan att behöva spendera en förmögenhet.
Tillgänglig
Braid

Electra Met. Hologram Braid

-
63-27-XX
59,00 kr
Ett flätat tinselmaterial som användas till alla sorters flugor, som kropp, butt eller ryggsköld. Otroligt lättarbetat material med mycket fin lyster, bygger jämnt på kroppen och är lätt att täcka fusk med. Mycket populärt till lax och havsöringsflugor.
Tillgänglig
Hönshackel

Hen Patches/Soft Hackle

-
64-15-XX
99,00 kr
Hönshackel med mjuka, rörliga fibrer i de rätta, eftertraktade färgerna. Perfekt som fronthackel på laxflugor, både krok och tubflugor, men också till kust och stilla vattensflugor. Både enfärgade och färgade på grizzly.
Tillgänglig
CDC

CDC Fjädrar

-
64-19-XX
89,00 kr
CDC fjädrar är ett material som används mer och mer, materialet i sig har en väldigt hög flykraft och är därför mycket populärt till torrflugor och kläckare. Du kan använda fjädrarna som hackel eller vingsäck mm. Detta material är något som rekommenderas starkt av oss på Flies.
Tillgänglig
Struts

Strutsherl

Veniard
64-86-XX
44,00 kr
Strutsherl är ett material som har många användningsområden, butt på laxflugor, kropp på puppor, vingar på gäddflugor mm. Ett mycket populärt material tack vare dess mångsidighet. Används mycket till kroppar på puppor som tex. Sälhårspuppan.
Tillgänglig
Hjort & Älg

Hjortsvans Bitar

Wapsi
65-04-XX
22,00 kr
Små bitar istället för hela svansar. Bra för den som kanske inte använder så mycket bucktail eller vill testa en ny färg. Det är ett mycket allsidigt material som är bra till undervingar på gäddflugor eller vinge i laxflugor.
Tillgänglig
Kanin

Magnum Tiger Barred Strips

-
65-35-XX
79,00 kr
Breda Zonkerstrips ifrån kanin som passar perfekt för större streamers, laxflugor och även gäddflugor. Den extra bredden ger dig möjlighet att tapera vingarna på ett snyggt sätt plus att det ger flugorna en matig siluett. Denna variant är tvåfärgad och försedd med grizzlymönster
Tillgänglig
Syntethår

Big Fly Fiber

-
67-01-XX
55,00 kr
Big Fly Fiber används för att binda STORA flugor, perfekt till gäddflugor och saltvattensflugor. Vi har även Big Fly Fiber Blend som är något längre och innehåller Flash.Big Fly Fiber är ett syntetmateriel som har en vågig del och en rak del. Detta gör att man kan få bra volym på flugans kropp men ändå den där fina tapperade avslutning, vilket är perfekt...
Tillgänglig
Gummiben

Gummiben

-
67-50-XX
25,00 kr
Gummiben ger extra liv åt flugan, vi har dom i massor av fina färger. Levereras i buntar om ca 50st och 13cm långa.
Tillgänglig
79,00 kr
Shanks för Steelhead, lax och havsöringsflugor av helt rätt stuk. Flera snygga färger gör att du kan matcha färgen på shanken med resten av flugan. 25mm långa.
Tillgänglig
Dubbingnål

Stonflo dubbingnål

-
77-32-00
169,00 kr
Kvalitetsnål för den som vill ha det bästa. Användarvänlig dubbingnål med gummiringar i greppet. Tillverkad i rostfritt stål. Bra vikt som ligger stadigt i handen.
Tillgänglig
Lack

Head Lacquer

Sybai
85-41-00
58,00 kr
Tillgänglig
Björn

Brunbjörn

A.Jensen
88-31-00
76,00 kr
Tillgänglig
Bindtråd

Semperfli Nano Silk 6/0

Semperfli
58-14-XX
49,00 kr
Trådarnas tråd nano silk 6/0 används med fördel på större flugor som gäddflugor mm lägger sig platt på kroken och håller för rejäla tag.
Tillgänglig
Foil & Flashback

Bug Shell Back

Semperfli
58-50-XX
34,00 kr
Ett silkon skinn som passar till märlor, räkor, nymfer ja det mesta som behöver en rygg/sköld.
Tillgänglig
Tuber - Tillbehör

Bauer Pike Needle

Fly-Dressing
62-30-00
129,00 kr
Tillgänglig
Flash

FSE Flash - Flat

-
63-03-XX
12,00 kr
1st påse med flash, består av ca 150 strån som vardera är ca 30cm långt och 0.33mm brett.
Visar 1-72 av 573 objekt

Målet med flugbindning har alltid varit att imitera någon form av föda som fisken äter. Allt från mycket små insekter till stora betesfiskar, helt beroende på vilken fisk man fiskar och vilken situation det är. På senare år har det även börja bindas mer och mer flugor som inte imiterar något fisken äter utan som bara ska väcka nyfikenhet eller irritation hos fisken och på så sätt få den att hugga. Fisken har inga händer som vi utan måste använda munnen för att utforska saker och sitter då det en krok i föremålet såå fastnar oftast fisken där. Är man ny och vill börja med flugbindning rekommenderar vi att titta på fiskeflugor som redan finns för att få inspiration.

 

VERKTYG OCH MATERIAL FÖR FLUGBINDNING

Det finns flertalet verktyg som är speciellt framtagna för flugbindning och används vid olika situationer, men det finns också flugbindningsverktyg som kan tas direkt från hemmet. De absolut viktigaste verktygen man behöver för att komma igång med flugbindning är bindstäd, trådhållare, sax, hackeltång och dubbingnål. Andra verktyg som man absolut ska fundera på att investera i är whip finish, lim, trådträare och hairstacker. Sedan finns det verktyg som är specifika för den flugtyp man har tänkt att binda såsom tubnål för tubflugor eller dubbingspinner för dubbade flugor.

Om man tycker det finns många verktyg så är det inget gentemot vad det finns flugbindningsmaterial. Som material kan man använda nästa vad som helst, men de brukar delas in i naturliga och syntetiska. Där naturliga material är allt som kommer från djur och syntetiska är konstgjorda material. För i tiden var det uteslutande naturliga material (hår & fjädrar)som användes men nu används mer och mer syntetiska material. Anledningarna till att mängden syntetiska material på marknaden växer är många och några är t.ex. att flertalet av de fjädrar som tidigare används kommer från fåglar som nu är fridlysta, syntetiskt material har oftast en längre hållbarhet, kan tillverkas i alla längder och färger som önskas.

Det kanske viktigaste inom material till flugbindning är krok och bindtråd. Kroken är grunden i all flugbindning och det är därför viktig att man väljer utefter vilken fluga som ska bindas. Bindtråden används för att sätta fast (binda fast) material till kroken. Även här finns det mängder av olika alternativ i såväl krokar som bindtråd men en grundregel för att välja rätt flugbindningskrok och bindtråd är att använda starkare bindtråd och större krok desto större fluga som ska bindas.

Andra material som är värda att nännas är guldhuvuden/conheads som ger flugan både ett huvud men också förtyngning, epoxyögon ger flugan fiskliknande ögon.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen.
Genom att använda denna hemsida antas du vara okej med det. Läs mer